Maron Teerds - biografie

Dirigent

Maron studeerde directie en trombone aan het (voorheen) Noord-Nederlands Conservatorium te Groningen. Als dirigent heeft hij gewerkt met verschillende instrumentale ensembles, koren, blaasorkesten, symfonieorkesten en bij een aantal musical producties.
Op dit moment is Maron dirigent van de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie. In 2023 heeft hij een aantal concerten van het Nederlands Politie Orkest gedirigeerd. Hij was muzikaal leider bij de musical Lelies van NDM-Theaterproducties en muzikaal leider bij de muziektheaterproductie Love Actually van Stichting MuBo.
Maron gaat graag een muzikale/theatrale uitdaging aan en zorgt ervoor dat een productie in zijn agenda past.

Trombonist

Als trombonist heeft hij gespeeld bij diverse professionele symfonie-, harmonie- en musicalorkesten. Als freelance trombonist is hij onder andere werkzaam bij het Nederlands Politie Orkest, diverse musical- en operetteorkesten, big bands en het Pierre d’Or Koperensemble.
Hij speelt regelmatig met trompet en orgel of koperensemble tijdens kerkdiensten en andere gelegenheden.

MT Scores

Onder de naam MT Scores publiceert Maron zijn arrangementen, orkestraties en werken gemaakt als kopiist. Als arrangeur en orkestrator houdt hij zich bezig met het op maat bewerken van divers materiaal voor orkesten, ensembles en musicals, en is hij in te huren om van bestaande en nieuwe werken goede partijen en partituren te maken (kopiist).

Andere werkzaamheden

Maron is naast al zijn puur muzikale werk ook actief op organisatorisch gebied, zo heeft hij gewerkt als manager en productieleider bij professionele orkesten en het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Hij heeft tevens bij een aantal orkest- en musicalproducties de geluidsregie voor zijn rekening genomen.

Maron Teerds